نشست معاونان جلیلی و اشتون در استانبول برگزار شد
علی باقری و هلگا اشمید، معاونان جلیلی و اشتون ساعت 10 به وقت محلی روز سهشنبه در استانبول برای ایجاد تفاهم و هماهنگی میان دیدگاههای ایران و 1+5 و زمینهسازی برای گفتوگوی تلفنی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد ایران دیدار کردند. به گزارش ایسنا، در مذاکرات مسکو که 29 و 30 خرداد برگزار شد، ایران و 1+5 توافق کردند برای از سرگیری مذاکرات ابتدا هیئتهای کارشناسی با یکدیگر گفتوگو کنند و در صورت مثبت بودن گفتوگوها معاونان اشتون و جلیلی برای برخی هماهنگیها گفتوگو کنند و در نهایت کاترین اشتون و سعید جلیلی با یکدیگر تماس میگیرند.تا زمان تنظیم این خبر از جزئیات مذاکرات معاونین جلیلی و اشتون خبری منتشر نشد.علی باقری را در این سفر حمیدرضا عسگری، عضو تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 همراهی میکند. دفتر کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای درباره دیدار هلگا اشمید و علی باقری اعلام کرد: این دیدار به این منظور انجام میشود تا دو طرف درباره "احتمال دیداری در آینده در سطح سیاسی" با یکدیگر صحبت کنند. بر اساس این گزارش، چنان چه نظر دو طرف بر اساس نشست کارشناسی تامین شود و چارچوبی مشخص به دست آید، گفتوگوی تلفنی جلیلی و اشتون صورت میگیرد. ایران پیشنهادش را در قالب پنج محور در قالب موضوعات هستهای و غیرهستهیی به 1+5 در بغداد و نیز مسکو ارائه کرد.
در همین حال رامین مهمانپرست در نشست هفتگیاش با خبرنگاران در روز سهشنبه با اشاره به دیدار معاونان اشتون و جلیلی در استانبول گفت: طبیعتا موضوعات مختلفی که در پیشنهادهای دو طرف قبلا طرح شده است در این مذاکرات دنبال خواهد شد. هدف، نزدیک کردن دیدگاه موجود و پیشنهاداتی است که ایران و 1+5 ارائه کردهاند. باید منتظر باشیم و نتیجه مذاکرات را ببینیم. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه انتظاری از این نشست دارید؟ گفت: پیشنهادات ایران برای گفتوگوها کاملا مطرح شده و به اطلاع نمایندگان 1+5 رسیده است؛ البته طرف مقابل هم پیشنهاداتی داشته است. هدف از این مذاکرات رسیدن به تفاهم قابل قبول دو طرف است. مهمانپرست افزود: اگر این مذاکرات نتیجه مشخصی داشته باشد که هم در یک دوره زمانی نگرانیهای طرف مقابل برطرف شود و هم حقوق ما کاملا تامین شود بهترین شکل مسئله خواهد بود. او ابراز امیدواری کرد که این امر به همین شکل دنبال شود؛ آنچه که نمایندگان 1+5 هم قبلا عنوان کردهاند به صورت شفاهی به رسمیت شناختن حقوق هستهای ایران در زمینه فعالیتهای صلحآمیز بوده است و "امیدواریم به صورت مشخص، رسمی و کامل در این مذاکرات، این موضوع به صورت یکی از نتایج گفتوگوهای امروز مطرح شود."
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین گفت: ما هم آمادگی خود را اعلام کردهایم که اقداماتی را دنبال کنیم تا همکاریهای ما و آژانس به بهترین شکل ادامه پیدا کند و نگرانیهایی هم که طرف مقابل ما مطرح میکند برطرف شود. امیدواریم در این نشست دیدگاههای دو طرف به هم نزدیک شود.
از سوی دیگر در آستانه این مذاکرات مقام های اسرائیلی جوسازی خود علیه برنامه هسته ای ایران را شدت بخشیده اند در همین زمینه به گزارش مهر به نقل از روزنامه الحیات ، "بنیامین نتانیاهو" در جمع برخی دانشجویان در سرزمینهای اشغالی اظهار داشت: تا به امروز تحریمها علیه ایران به نتیجه مورد نظر که توقف برنامه هسته ای این کشور است، نرسیده است. در همین حال به گزارش فارس به نقل از سی ان ان، شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی با متهم کردن ایران و حزب ا... در زمینه حمله به اتوبوس حامل گردشگران در بلغارستان گفت: اسرائیل اطلاعات لازم در زمینه حمله تروریستی به اتوبوس حامل گردشگران در بلغارستان را در اختیار دارد و طرحهای بیشتری علیه اسرائیل به عنوان بخشی که وی از آن "جنگ آشکار" علیه اسرائیل نام برد طرح ریزی شده است. پرز در پاسخ به این سوال که آیا این حملات پاسخ ایران برای انتقام حملات تروریستی علیه دانشمندان هستهای ایرانی که تهران تل آویو را عامل آن میداند نیست، گفت: اسرائیل هرگز ادعا نکرده است که در ترور دانشمندان ایران نقش داشته است. اما وی تاکید کرد که اسرائیل حق دارد از کشتار شهروندانش جلوگیری کند.
این در حالی است که به گزارش مهر به نقل از "رویترز" ، " شائول موفاز" رهبر فعلی مخالفان دولت رژیم صهیونیستی که تا هفته قبل اصلی ترین شریک سیاسی و معاون "نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود به وی هشدار داده است که در صورت ماجراجویی نظامی علیه ایران از آن حمایت نخواهد کرد. وی که رهبر حزب "کادیما" اصلی ترین رقیب دولت است، گفته است : کادیما از هرگونه ماجراجویی نظامی نتانیاهو علیه ایران که آینده پسران ، دختران و شهروندان اسرائیلی را به مخاطره خواهد انداخت حمایت نخواهد کرد.
آفریقای جنوبی بر عزم خود برای تداوم واردات نفت از ایران به رغم تحریمهای آمریکا تاکید کرد. به گزارش ایسنا دیپو پیترز، وزیر انرژی آفریقای جنوبی تاکید کرد که توقف واردات نفت از ایران برای آفریقای جنوبی بسیار پرهزینه خواهد بود و مشکلات زیادی را برای این کشور ایجاد خواهد کرد زیرا یکی از پالایشگاههای اصلی آفریقای جنوبی تنها با نفت خام ایران سازگار است. به گزارش پرس تی وی، براساس این گزارش پیترز همچنین اعلام کرد که پریتوریا حدود 26 درصد نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد میکند که 80 درصد این مقدار برای تولید بنزین مورد استفاده قرار میگیرد.
شرق: مجلس برای مقابله با گرانی به تکاپو افتاده است. کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طرحی را آماده کرده است که احتمالا تا هفته آینده به صحن علنی ارایه میکند. «ارسلان فتحیپور» رییس کمیسیون اقتصادی مجلس جزییات بیشتری از این طرح را در اختیار شرق قرار داده است. فتحیپور میگوید با اجرایی شدن طرح کمیسیون اقتصادی مجلس گرانی مهار میشود و قیمت ما به پیش از زمان بالا گرفتن موج اخیر گرانی بازمیگردد.
گویا کمیسیون اقتصادی مجلس طرحی را برای مقابله با گرانی آماده کرده است. این خبر درست است؟
بله! ما در کمیسیون اقتصادی طرحی را نهایی کردهایم که بشود گرانیها را کنترل کرد.
قرار است این طرح در اختیار دولت قرار گیرد؟
خیر! ما طرح مقابله با گرانی کمیسیون اقتصادی را به مرکز پژوهش مجلس تقدیم میکنیم تا راجع به آن بحث و تبادلنظر شود و پس از آن در هفته آینده این طرح را در کیمسیون اقتصادی نهایی میکنیم. بعد هم آن را در صحن علنی مورد بررسی قرار میدهیم.
طرح مقابله با گرانی را با قید فوریت به مجلس تحویل میدهید؟
بله! با قید یک فوریت طرح مقابله با گرانی را تقدیم مجلس میکنیم.
و چقدر به تاثیر این طرح بر گرانیها امیدوارید؟
ما در کمیسیون اقتصادی خیلی امیدواریم که این طرح بتواند گرانی را مهار کند.
چرا؟
چون کار کارشناسی دقیق و منسجمی روی طرح مقابله با گرانیها در کمیسیون اقتصادی انجام شده است. ما بیش از یک ماه است که روی این طرح کار کارشناسی میکنیم.
و جزییات طرح کمیسیون اقتصادی مجلس برای مهار گرانی چیست؟
حمایت از تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه، ساماندهی بحث ارز در کشور، ایجاد محدودیتهایی برای پرداخت ارز به کالاهای غیرضروری و ارزهای مسافرتی و تامین کالاهای اساسی، جزییات این طرح است.
و با توجه به این جزییاتی که اعلام کردید، آیا این طرح میتواند گرانی را مهار کند!
طرح مجلس حتما میتواند گرانی را مهار کند و تاثیرگذار است. مهار گرانی شدنی است. اگر کسی هم میگوید نمیشود گرانی را کنترل کرد، این ضعف آن فرد است.
و اگر این طرح در مجلس تصویب شود و دولت هم آن را اجرا کند قیمتها به چه حدی میرسد؟
قیمتها برمیگردد به قیمتهای قبل از این موج گرانی.
با دولت برای همراهی کردن هماهنگی شده؟
ما این طرح را قانونی میکنیم و دولت باید آن را اجرایی کند.
و این طرح به نوعی پذیرش موج گرانیست؟
بله، گرانی هست و نمی شود آن را انکار کرد.
"اللهمَ قََوِنی فیهِ عَلی اِقامَةِ اَمرِکَ، و اَذِقنی فیهِ حَلاوةَ ذِکرِکَ، و اَوزِغنی فیهِ لِاَدآءِ شُکرِکَ بِکَرَمِکَ؛ وَاحفَظنی فیهِ بِحِفظِکَ و سِترِکَ یا اَبصَرَ الناظِرین." |
ده مرا توفیق و قوت یا حکیم |
کن مرا تأیید و تسدیدِ عظیم |
بهر بر پا داشتن امر تو را |
سعی کردن در طریق مستقیم |
شوکتی تا دین حق قوت دهم |
اندر این مه سیر در نهج قویم |
امر بالمعروف و نهی از بد کنم |
بر در کویت به این حالت مقیم |
میچشان شیرینی ذکر خودت |
بر من ای فیاض ذوالفیض العمیم |
هم موفق کن که بنمایم اداء |
شکر نعمت هایت ای حیّ قدیم |
گرچه ممکن نیست شکر کل آن |
ز آن که نامحصور می باشد نعیم |
حفظ فرما بنده را در حفظ خود |
خاصه از تسویل شیطان رجیم |
هم بپوشان عیب بی حد مرا |
چون که ستاری و غفار و رحیم |
ای که از هر ناظری بیناتری |
یک نظر بر حال این عبد لئیم |
"درّ خوشاب" |
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تأسف شدید از بیتفاوتی مجامع بینالمللی در قبال کشتار مسلمانان بیگناه میانمار گفت: از کلیه کشورهای اسلامی و آزاده جهان انتظار میرود در برابر عملیات نسلکشی تروریستی در میانمار علیه مسلمانان بیپناه واکنش نشان دهند و به کمک مردم مظلوم این کشور بشتابند.
به گزارش (ایسنا)، آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار «صلاح زواوی» ـ سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران ـ سرنوشت فلسطین را موضوع همیشگی جهان اسلام، منطقه و جمهوری اسلامی ایران خواند و با ابراز خرسندی نسبت به گسترش وحدت و همدلی میان گروههای مختلف فلسطینی افزود: نزاع و اختلاف میان گروههای فلسطینی و نیز جهان اسلام، خواست همیشگی رژیم صهیونیستی و دنیای استکباری است و لازم است وحدت نسبی به وجود آمده میان فلسطینیان حفظ شود و گسترش یابد.
وی، گفتوگو و تفاهم را مسیر صحیح و عقلانی رفع برخی اختلافات موجود میان گروههای گوناگون حاضر در صحنه فلسطین خواند و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از وحدت فلسطینیها حمایت کرده و خواهان تقویت همبستگی همه طرفها در داخل فلسطین است و نباید اقدامی انجام شود که همدلی و وحدت فلسطینیها در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی خدشهدار شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیداری اسلامی در منطقه را امری مبارک و نوید دهنده آیندهای بهتر برای کشورهای اسلامی خواند و با اشاره به تلاش استکبار جهانی، رژیم صهیونیستی و دنبالههای آنان در منطقه برای تشدید اختلاف میان کشورهای اسلامی و نیز میان شیعه و سنی، تأکید کرد: هیچکس در منطقه بیش از رژیم غاصب صهیونیستی از اختلاف میان کشورهای اسلامی بویژه شیعه و سنی خوشحال نخواهد شد و زمامداران دنیای اسلامی باید تلاش کنند فرصت مداخله و ضربه به کیان اسلام به دشمنان ندهند.
هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف شدید از بیتفاوتی مجامع بینالمللی در قبال کشتار مسلمانان بیگناه میانمار گفت: از کلیه کشورهای اسلامی و آزاده جهان انتظار میرود در قبال عملیات نسلکشی تروریستی در این کشور علیه مسلمانان بیپناه واکنش نشان دهند و به کمک مردم مظلوم میانمار بشتابند.
بر اساس این گزارش، در ابتدای این دیدار، صلاح زواوی ـ سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران ـ با تشریح اوضاع منطقه و فلسطین، از حمایتها و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در ایجاد وحدت و تفاهم میان فلسطینیان تقدیر کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و فلسطین تاریخ مشترکی در مبارزه با اشغالگری رژیم غاصب صهیونیستی داشتهاند و مقاومت فلسطین همواره مستظهر به حمایت معنوی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی به تلاشهای اسرائیل برای یهودیسازی قدس شریف اشاره کرد و با تأکید بر لزوم وحدت هرچه بیشتر کشورهای اسلامی و منطقه در برابر توطئههای رژیم صهیونیستی افزود: گسترش اختلافات میان کشورهای اسلامی، اسرائیل را در رسیدن به اهدافش در مقابل مردم فلسطین و جهان اسلام یاری میکند.
انتهای خبر/ قدس آنلاین / کد خبر: